۳ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۴:۱۹

شیر محمدی:

شهرداری مشهد در زمینه حفظ درختان ضعیف عمل کرده است

شهرداری مشهد در زمینه حفظ درختان ضعیف عمل کرده است

مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شهرداری در زمینه حفظ درختان ضعیف عمل کرده و اکنون نیز به جای اینکه فشار و جریمه قطع درخت بر روی مردم باشد باید به سمت مجموعه شهرداری بازگردد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس شیرمحمدی، ظهر یکشنبه در جلسه شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به نظریه کمیسیون امور خدمات شهری و محیط زیست در خصوص دستورالعمل اجرایی قطع، جابجایی و هرس درختان شهری گفت: به منظور هماهنگی و وحدت رویه در اجرای قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها دستورالعمل اجرایی قطع، جابجایی و هرس درختان شهری ارائه شده است.

وی ادامه داد: مطابق نظر اعضای شورای اسلامی محتوا لایحه قطع، جابجایی و هرس درختان شهری برگشت خورد تا بررسی و رسیدگی های لازم در این خصوص صورت بگیرد.

شیرمحمدی ادامه داد: تعرفه عوارض قطع درخت با مجوز شهرداری از 10 تا 20 درصد افزایش نسبت به سال 88 به رای گذاشته شد که به اتفاق آرا رای آورد.

وی تاکید کرد: شهرداری در احداث پارک ها موفق عمل کرده اند اما در زمینه حفظ فضای سبز و درختان گله مند هستیم حاضریم یک روز پیاده تا هر پارکی که شهردار و رئیس فضای سبز انتخاب کند برویم تا ببینیم تعداد درختان در گذشته چه میزان بوده و امروز چه وضعیتی دارد.

مردم در زمینه عدم حفظ درختان و فضای سبز مقصر نیستند

وی ادامه داد: متاسفانه درختانی که بریده یا قطع می شوند به عنوان جایگزین درختی کاشته نمی شود و بیهوده در زمینه قطع درختان در حاشیه خیابان های اصلی و فرعی مردم را متهم نکنید.

شیرمحمدی یادآور شد: مردم درخت و فضای سبز را دوست دارند بنابراین در زمینه خشکاندن درخت و یا قطع آن مردم مقصر یا متهم نیستند.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه بحث جریمه های سنگین مقوله ای جداست، گفت: در حال حاضر مسئله اصلی حفظ فضای سبز است که حفظ نمی شود پس صورت مسئله و موضوع را به سمت مردم برنگردانیم و آنان را نقره داغ نکنیم.

وی با تاکید بر اینکه  در تمام شهر درخت جدید کاشته می شود اما بدون قیم و محافظ تصریح کرد: گاهی قطر درخت یک سانتی متر و بن درخت 50 سانتی متر انحراف دارد که این درخت معلوم است تا 5 سال آینده کج می شود.

وی گفت: در کشورهای خارجی پای هر درخت سه قیم گذاشته اند تا درخت را راست بارآورند اما در این شهر تنها در بلوار ملک آباد درختان اقاقیا قیم دارند اما سایر درختان این شهر بدون هیچ قیمی هستند.

شیرمحمدی با اشاره به اینکه درختی که خشک شده باید به عنوان جایگزین درختی دیگر جایش کاشته شود گفت: در حال حاضر شهرداری ظرفیت دارد که در طول سال درخت بکارد اما اکنون موضوع اصلی بر سر حفظ درختان است که به شهرداری باز می گردد.

دریافت عوارض قطع درخت از مردم منطقی نیست

یکی دیگر از اعضای شورای شهر نیز در خصوص نظریه قطع، جابجایی و هرس درختان شهری افزود: هر روز مصوباتی را که فرهنگ شده و ریشه دار است نباید اعمال و بر مردم حاکم کرد.

اسماعیل مفیدی ادامه داد: این منطقی نیست که امروز برای اینکه درختی قطع نشود 50 درصد عوارض از مردم دریافت شود چرا که حتما سال بعد نیز این مبلغ می شود صد در صد، باید گفت این امر نشانگر وحدت رویه در اجرای قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها نیست.

وی با تاکید بر اینکه در صورتی که با ارائه مستندات جریمه ها و عوارض درگذشته بازدارندگی داشته باشد امروز می توان میزان جرائم را افزایش داد، گفت: شورا اگر تحلیلی دارد که جرائم در این زمینه در گذشته بازدارنده نبوده چرا امروز در لایحه به این مسئله اشاره ای نکرده چرا که این امر باید مصداق داشته باشد تا آنگاه بر اساس مستندات جرائم را افزایش داد.

حفظ فضای سبز با جریمه فرهنگ سازی نمی شود

مفیدی گفت: حفظ فضای سبز مقوله ای نیست که بتوان با جریمه فرهنگ سازی کرد، اگر میزان جرائم به یک میلیون تومان نیز برسد باز هم فایده ای نخواهد داشت.

وی ادامه داد: اگرجرائم در این زمینه 10 برابر شود و با زیست مردم همخوانی نداشته باشد باز هم نتیجه ای در بر ندارد.

یکی دیگر از اعضای شورای شهر تاکید کرد: آمار بسیار زیاد قطع درختان نشان می دهد که جرائم و عوارض در گذشته بازدارنده نبوده و باید در بحث قطع درختان بدون مجوز حرکت های بازدارنده ای انجام شود.

اسماعیل زعیمی تصریح کرد: مطابق آمارها بیش از 20 تا 30 درصد جریمه های ناشی از قطع درخت پرداخت نشده و بیش از 50 درصد مطالبه شهرداری از مردم در این زمینه است.

بیشترین میزان قطع درخت توسط مدیران شهرداری مناطق صورت می گیرد

وی یادآور شد: بیشترین میزان قطع درخت بدون مجوز توسط مدیران شهرداری مناطق و پیمانکاران به دلیل انجام پروژه های عمرانی صورت می گیرد.

یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر، غلامرضا بصیری پور بیان کرد: تمام تلاش هایی که در زمینه افزایش تعرفه و عوارض قطع درختان به منظور حفظ فضای سبز و اینکه مردم اینگونه فضاها را متعلق به خود بدانند صورت می گیرد.

شهردار مشهد نیز در این زمینه گفت: بحث میزان تعرفه و جریمه قطع درخت تا 20 درصد یا 50 درصد فرقی نمی کند چرا که در این جا بحث بازدارندگی مطرح است.

محمد پژمان ادامه داد: در قانون جریمه کسی که درخت را قطع می کند حتی حبس از 6 ماه تا یک سال نیز تعیین شده اما در این زمینه تا کنون کسی به دلیل خسارت زدن به درخت به زندان نرفته است.

شهرداری مشهد در زمینه حفظ و نگهداری درختان خوب عمل می کند

شهردار مشهد تصریح کرد: حرمت درخت در کشور جدی نشده اما در حال حاضر شهرداری مشهد در مقایسه با گذشته در زمینه حفظ و نگهداری درختان خوب عمل می کند.

پژمان بیان کرد: در موضوع حفظ درختان پیمانکاری برای امر نگهداری گذاشته شده تا از درخت مربوطه کنترل و مراقبت کند اما با زهم در این زمینه برنامه ریزی و مراقبت خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: در خصوص افزایش عوارض قطع درختان جنبه درآمدی و تغییر تعرفه مطرح نیست بلکه موضوع توسعه و حفظ فضای سبز است.

کد خبر 1583271

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha